KZ Mauthausen

Concentratiekamp Mauthausen was het grootste concentratiekamp in Oostenrijk. Tussen 1938 en de bevrijding in mei 1945 zijn er ruim 190.000 mensen geïnterneerd. Minstens 90.000 mensen hebben de verschrikkingen niet overleefd. In Oostenrijk waren er meer dan 40 subkampen die allemaal onder KZ Mauthausen vielen. De gevangenen in de subkampen werden als slavenarbeiders gebruikt om de oorlogsindustrie draaiende te houden. De gevangenen in Mauthausen werden gebruikt om graniet uit de nabijgelegen mijn te halen. Dit voor de stedenbouwplannen van Hitler / Speer in bijvoorbeeld de Führerstadt Linz, die met stenen uit deze groeve uitgebreid moest worden. Zoals alle concentratiekampen werd ook KZ Mauthausen door de SS gerund.

KZ Mauthausen

Het kamp is te bezoeken. Meer informatie is hier te vinden: https://www.mauthausen-memorial.org/

KZ Mauthausen
KZ Mauthausen
KZ Mauthausen
KZ Mauthausen